DEEL 29

Vrijdag 15 juni en . . . thuis! De bootreis is weer goed en rustig verlopen 13 juni. Tot halverwege was het enorm mistig en steeds hoorde je dan ook de misthoorn van de boot. Langzaamaan kwam de zon er door en werd het gelijk behoorlijk warm aan het dek. In België zijn we gereden tot Tems en hebben de nacht doorgebracht op een plekje, gereserveerd voor campers, aan de kade van dat stadje. Tja, niet wat wij gewend zijn natuurlijk. De volgende morgen zijn we na het ontbijt naar een natuurgebied in de buurt gereden om een lange wandeling met de honden te maken voor wij richting huis gingen. Na 7 weken hoorden wij eindelijk weer eens de vertrouwde opmerking dat de honden daar niet los mochten . . . Ondertussen werden wij én rustige fietsers aangeschreeuwd door gasten op wielrenfietsen die kennelijk hun dagrecord wilden verbeteren  en daarbij niet gehinderd wilden worden door andere mensen die volgens hen geen rechten op een stukje weg hebben . . . . Maar goed, wij hebben nog een beetje reservegeduld door onze fijne vakantie . . . Eenmaal weer met de camper op de autoweg vond een automobilist het  nodig om te toeteren en ons er op te wijzen dat hij 90 km per uur kennelijk te hard vond voor een camper . . . en dát terwijl wij gewoon 120 daar mochten rijden . . . kortom, wij voelden ons weer helemaal terug in eigen land . . .

Wij werden thuis met open armpjes ontvangen door onze kleindochter Charlotte van 6 jaar,  die de dagen afgeteld had tot wij weer terug zouden komen! Dat voelt wel ff lekker, die mini armpjes om je nek met stevige kussen! Binnen een kwartier wilde zij ons alles verteld en laten zien hebben wat zij in 7 weken had meegemaakt en gekregen! Dit weekend zal ik ook nog even een 'evaluatie' over onze vakantie op de site zetten, evenals de laatste foto's.

DEEL 28

Nu is het dan 12 juni bijna half tien in de avond. De allerlaatste avond in de UK. Morgen gaan we weer naar het vaste land. We staan weer op een mooie plek, een waardig afscheid, bovenop de krijtrotsen in St. Margaret's at Cliffe , in de buurt van Dover. Toen wij hier naar toe gingen had ik het idee dat ik de honden angstig aan de lijn zou moeten houden . . .  maar . . .  alles is keurig afgehekt! De andere kant op is er een prachtige plaats om met de honden te wandelen, tussen 3 nieuwsgierige paarden, welk het echt op de honden gemunt hadden! We hebben de afgelopen twee middagen behoorlijk vermoeiende ritten gemaakt, het was ook erg warm. Allemaal motorway's die heel druk zijn. Gisteravond om een uur of 9, na de hondenwandeling ging ik na het douchen eventjes op bed liggen om met mijn Ipodje op naar fijne muziek te luisteren . . . ik werd bedwelmd door de heerlijke bloeiende plantengeur door de openslaande ramen en grrrrrr weg was ik, totaal van de wereld. Kennelijk was ik heel erg moe! Vanmorgen weer een hele leuke wandeling gemaakt in Warwick waar wij de nacht hebben doorgebracht. Dick wilde ook nog een cache in die plaats doen en dat leverde nog een leuke wandeling op! Op de paardenrenbaan waar wij nog leuke foto's met de honden hebben gemaakt!

DEEL 27

Inmiddels 11 juni kwart voor één in de middag. De verlichting is gerepareerd, alleen een schakelaartje vervangen. Wij hebben de tijd nuttig besteed (wij moesten een uur of 3 wegblijven . . .) door een hele fijne wandeling met de honden te maken in het natuurgebied. Geen idee wat de buitentemperatuur is maar voor ons in ieder geval veel te warm! Direct rijden wij het volgende traject.

TOP

DEEL 26

Het is nu 7 minuten over 12 in de nacht van 10 /11 juni. Na de ochtendwandeling op 8 juni zijn wij naar Loch Lomond gegaan. Het was warm en heel erg druk. Wel een prachtige rit er naar toe. Wat camperplaatsjes betreft was het niet makkelijk. Wij zoeken natuurlijk altijd naar ook een 'leuk' plekje voor de honden. Het eventterrein was voor ons niet toegankelijk. De houten brug kon onze camper niet dragen . De omgeving daar bestond uit aan de ene kant water, dan de weg en daarnaast bergen. We zijn doorgereden naar het plaatsje Tarbet. Daar was een prachtig groot terrein aan het water waar de cruiseboten lagen. We hebben daar heerlijk 2 nachten gestaan. Het is bijna niet mogelijk om te wandelen met de honden waar nogal wat mensen zijn . . . we komen maar moeilijk verder . . . allemaal ontzettend aardige mensen die helemaal wég van de honden zijn! Wel heel lief en leuk natuurlijk! Ik zou willen dat men in NL ook zo positief was tov honden . . . Dick heeft een leuke event gehad en 's avonds hebben wij daar ook gegeten. Dick heeft voor het eerst HAGGIS gegeten (zoek in het woordenboek naar de ingrediënten van dit spul!) Hij vond het echt heel lekker. Ik heb het bij een 'Gammon' steak gehouden. Vandaag zijn wij in Gretna Green geweest en hadden daar nog een keer willen trouwen met Muisje als bruidsmeisje, compleet met mandje met rozenblaadjes, en Julia en Maura als getuigen . . . Ook hebben wij de gedenkplaats van het vreselijke vliegtuigongeluk in Lockerbie, op 21 december 1988, bekeken. heel indrukwekkend. Nu zijn wij alweer in Engeland in Carlisle, op een rustig deel industrieterrein omdat wij morgen bij de Fiatdealer moeten zijn. de autoverlichting doet het niet meer. Toch is dit voor de honden ook weer leuk want het wemelt er van de konijnen! Op 10 meter afstand is de ingang van een natuurterrein, niet verboden voor honden!

DEEL 25

Het is nu 7 juni en we zijn in Applecross. Ssstttt gisteren weer geen dolfijnen gezien . . . Wel een schitterende boottocht van zo'n 2 uur op een heel rustig meer en zee. Alle condities waren aanwezig maar de tuimelaartjes lieten zich helaas niet zien . . . nou dan maar naar het Dolfinarium . . . De boottocht vonden wij echt geweldig, heel stoer, allemaal een waterdicht pak en zwemvest aan. Daarna zijn we richting Applecross, aan de westkust,  gegaan. Halverwege de rit er naar toe zijn wij bovenop de pas gestopt vanwege het fenomenale uitzicht . De zon scheen en wij vonden het een prachtige plaats om de zon onder te zien gaan en te overnachten. Deze weg is het hoogst in de UK! De hondjes vonden het er ook geweldig, heel spannend om te wandelen over de keien en allemaal bergmeertjes. Dit hebben wij vanmorgen nog eens dunnetjes overgedaan! Je ziet de honden in die onmetelijkheid amper terug. Menig keer moest ik rond om mij heen kijken of muisje er nog wel was. Toen wij vanmorgen uit bed kwamen was het uitzicht totaal anders! Er lag een enorme donzen deken in de verte over de bergen en het meer. Schitterend! Wij zaten dus ruim boven die deken in de zon! Het was vandaag een kort ritje naar Applecross. Een beeldschoon dorpje van een paar huizen en een kroeg aan het water. Het weer was stralend en wij hebben de hele verdere dag buiten gezeten/gelopen. Op dit moment is het 11.00 uur in de avond en nog steeds gewoon licht! Morgen vertrekken wij op tijd naar Loch Lomond waar Dick naar een caching event gaat.

DEEL 24

Dinsdag 5 juni. Gisteren geen dolfijnen gezien . . . Wel een leuke strandwandeling gemaakt waarbij de honden weer konijnen geteld hebben op de er naast liggende golfbaan. Er was gelukkig niemand. Daarna zijn wij naar Inverness gereden omdat ik ook eens de tartan weverijen wilde zien. We hebben overnacht op een parkeerplaats op een eiland naast de River Ness. Ook geen Nessie gezien. Er was wel een prachtig park op dat eiland waar je leuk kon wandelen en ook heel aparte zitbanken te zien zijn. Zodra de honden zien dat ik die wil fotograferen springen zij er al op, gedresseerd als zij zijn! Helaas bleek de weverij een half jaar geleden verhuisd te zijn naar Glasgow. Pech dus. Wij hebben nog even gekeken naar het centrum van de stad en zijn toen doorgegaan naar een prachtig klein vissersdorpje op Black Island, Cromarty. Het ligt op de noordpunt van dat eiland. Waarom hier naar toe? Nou, wij hebben gelezen dat er vanaf deze plaats spannende dolfijnentochten gehouden worden met een snelle rubberboot! Ik wil dat heel graag en vind dat veel leuker dan zo'n suf ander (oude mensen . . . ?!) scheepje! We hebben ons voor morgenochtend half 11 opgegeven, we zijn stikbenieuwd! De plek waar wij nu overnachten is alweer formidabel!

TOP

Vanaf nu zal ik een speciale bladzijde maken met foto's van speciale gebeurtenissen!

DEEL 23

Vanochtend, 3 juni, een heerlijke wandeling met de honden gemaakt over het landgoed van het Gordon Castle!!!! Niets te veel gezegd, het was echt een heel speciaal gevoel om daar rond te lopen. Eerst deden wij heel voorzichtig en gingen, voor ons doen heel brutaal, de oude stallen bekijken welke naast de hekken van het kasteel liggen. En ja, een stukje steen uit de oude muur geplukt als aandenken! Daarna zo nonchalant mogelijk langs het kasteel gelopen en daarbij eerbiedig afstand gehouden van de vensters van het bewoonde kasteel. De honden lieten wij gewoon los over de grasvelden rennen . . . het is namelijk 'hun' terrein vinden wij . . . dus een beetje recht hebben zij wel . . .Aan de andere kant van het kasteel bevinden zich o.a. de kassen en een ingang naar de tuinen. Dick trok de stoute schoenen aan en deed het hek open om de prachtige kasteeltuinen te fotograferen . . . ik durfde niet mee met de honden . . . Uiteindelijk haalde hij mij over om toch met aangelijnde honden in de tuin te komen en via een zijkantje foto's van de meiden te maken met het kasteel op de achtergrond. Eerlijk gezegd vond ik het zeer spannend en had het zweet in mijn handen. Toen die operatie geslaagd was zijn wij terug gelopen en hebben een boterhammetje gegeten. Daarna zijn wij naar het plaatselijke museum gegaan om te kijken of er nog wat dingen te zien waren die te maken hadden met de 'Gordon history'. De drie dames die daar werken bleken enorm aardig en veel te weten. Om een lang verhaal kort te maken, we hebben heel gezellig gesproken met elkaar, thee gedronken, naar de website gekeken. We konden daar bijna niet meer weg komen! De dames, Vicky, Eileen en Ruth,  willen absoluut contact met ons houden en één van de dames, Eileen, wil graag met mij mailen!  Zij wisten ons ook te vertellen waar de voormalige hondenkennels van het kasteel waren en waar dus ook de puppies gehouden werden! Dat huis ligt ook op het landgoed en de voorvaderen van de huidige bewoners waren daar de hondenverzorgers! Leuk toch!!!! Zij wezen ons de weg er naar toe en daar gingen wij, op naar de kennels! Er leek niemand te zijn maar uiteindelijk kwam er een jonge man naar buiten en hij bleek ook de toezichthouder op het kasteel te zijn. De echte eigenaren komen alleen 's winters als er gejaagd kan worden. Hij heeft ons het een en ander over het huis, de kennels en de jacht verteld. Hij gaf ons toestemming om in de tuinen van het kasteel te gaan en te fotograferen wat wij wilden! Dus . . . wij weer terug naar het kasteel en heerlijk in de prachtige tuinen gedoold en plaatjes gemaakt! Een onvergetelijke dag! Welke Gordon Setters van nu hebben dit kunnen doen? Rennen over de velden waar hun échte roots liggen? Vanavond zijn wij aangekomen aan de noordkust en hebben zicht op het strand. Er moeten hier ook dolfijnen te zien zijn dus gaan wij daar morgen eens naar vragen. Dat schijnt op een bepaald tijdstip te zijn ivm het tij.

DEEL 22

Zaterdag 2 juni. Nee gisteren zijn wij niet vertrokken! Het weer was zo mooi en lekker warm dat wij besloten om nog een dagje bij het kasteel te blijven relaxen. Wel hebben wij 's middags nog gewandeld en Dick gecached in de omgeving. Daarna, heerlijk languit in het zonnetje! Vandaag was weer een dag met een *. We zij naar de Falconry geweest en that was GREAT! Dit was écht mijn dag! Prachtig die demonstraties met de roofvogels! Zo geweldig, dat ik er geen genoeg van kreeg en er wel de hele dag had willen blijven! Wat een imposante dieren! En ik was dus vrijwilliger nummer 1 om mee te doen met die demo's! Ondertussen kun je de vogels zelfs aaien! Ik ga er veel foto's van op de site zetten! Vlak na ons vertrek uit Huntly kregen wij een berichtje van Mieke om haar terug te bellen. Wij vermoedden direct dat het foute boel met Jock was. En inderdaad, Jock bleek dermate hartproblemen te hebben dat hij met spoed opgenomen is in  het ziekenhuis op de afdeling cadiologie. Binnen één tot 4 dagen krijgt hij een pacemaker. Hij stond hier voor al op de rol maar het wordt nu bespoedigd, gelukkig. Wij zijn daarna vertrokken naar Fogabers, het échte plaatsje waar de wieg (werpkist!) van de eerste Gordons staat! Het is nu bijna 10 uur in de avond en net hebben wij een mooie, lange wandeling met de honden gemaakt langs de River Spey. Nu even werken aan de site en dan lekker naar ons mandje!

DEEL 21

Donderdag 31 mei. Op vrijdagavond 26 mei (vergeten te schrijven) zijn Mieke en Jock naar Bridge of Muchalls gegaan waar zij wonen. Mieke moest die zaterdag werken in de flowershop. De dag er op zijn wij daar 's avonds ook aangekomen om  nog een aantal dagen te blijven en rond te kijken. Het weer was een paar dagen behoorlijk slecht maar wij hebben ons weer prima vermaakt en vreselijk veel gelachen en heel lekker, en veel,  gegeten! Om enkele dingen te noemen die wij gedaan hebben, Skatie shore, het Gordon Highlander museum, Donnattar Castle . . . Het laatste kreeg nog een staartje . . . Jock dacht nóg sneller dan muisje de berg af te lopen . . . helaas . . . hij viel . . . pijn aan zijn been . . . 's avonds been dik . . . volgende dag naar ziekenhuis . . . en ja hoor, in het gips . . . Jock has broken his right leg . . . Het was de bedoeling dat wij gisteren zouden vertrekken maar door alle consternatie zijn wij uiteraard gebleven. Vanmorgen is Dick, Mieke moest werken, met Jock voor controle naar het ziekenhuis in Aberdeen geweest en alles was gelukkig verder ok. We hebben het werkelijk ontzettend leuk gehad met Mieke en Jock. Na vanmiddag hartverscheurend afscheid van Mieke genomen te hebben zijn wij vanavond aangekomen in Huntly. Het weer was vandaag schitterend! Wij staan nu bij het kasteel waar de voorvaderen van de fokkers van onze Gordon Setters hebben gewoond! De reis morgen zal gaan naar het kasteel waar de eerste Gordon Setter het levenslicht heeft aanschouwd!

TOP                                                                                                                                                                                                                                                    TOP

DEEL 20

Op maandag 28 mei ging Mieke met Ciaran de Gordon Setter voor zijn twee wekelijkse uitje naar Portlethen . . . Hij gaat daar een uurtje in warm water zwemmen en daarna in een Spabadje . . . Ik ben mee geweest en heb genoten! Er komen daar veel honden die iets mankeren, vooral aan het bewegingsapparaat. Ciaran mankeert helemaal niets maar Mieke neemt hem daar mee naar toe omdat haar dit heel fijn lijkt voor hem . . . . Nou, ik heb het gezien, en écht waar, het is écht genieten voor die honden. De Engels/Schotse eigenaar van het therapeutische bad is een heel sympathieke en rustige man. Heerlijk om te zien hoe hij met de honden omgaat. Geen bange honden, nee honden die het fijn vinden! De dag er op zijn Dick en ik daar geweest om te kijken. Er kwam toen een Springer Spaniel die twee auto ongelukken had meegemaakt maar praktisch verlamd was in de achterhand. verbazend om te zien dat de hond tijdens en ná de behandeling op zijn beentjes stond! Ik heb er veel foto's van gemaakt en zal er speciale aandacht aan besteden! Inmiddels spreken wij de hele dag Engels en gaat het met de minuut soepeler! Ook bij Mieke spreken wij Engels omdat Jock er anders geen snars van begrijpt. Zodoende spreken Dick en ik ook samen Engels met elkaar! Leuk leuk leuk!

DEEL 19

AHHHHH dat is toch wat! Het is nu 26 mei . . . de reden dat ik een week niet geschreven heb???? Nou dat zal vast wel duidelijk zijn, GEEN TIJD . . . . Het is ongelofelijk wat wij allemaal in één week hebben meegemaakt! Even vanaf het begin beginnen. Wij waren heel blij dat wij elkaar weer ontmoetten! Mieke en Jock hebben hun caravan voor 7 maanden staan in Braemar, het gebied waar Jock gewoond heeft en waar ook Mieke helemaal wég van is! Zij kennen dit gebied op hun duimpje. Nu zijn er nog twee mensen en drie honden absoluut helemaal verslaafd aan de Highlands!!!!  Wat is dít mooi, onvoorstelbaar! Vond ik Zweden helemaal toppie, nou voor ons is dit nu definitief ingeruild voor Schotland, en speciaal de Highlands. Het is niet uit te leggen zo vreselijk mooi, en vooral ruig het hier is. Dagelijks zien wij edelherten, en allerlei ander wild. De enorme kudden met herten komen vanuit de bergen naar lager gelegen gebieden om zich helemaal vol te laden met verse grassen. Ook krijgen de hindes volgende maand hun kalfjes. Prachtig zoals je die enorme kudden gewoon van dichtbij kunt observeren. Inmiddels hebben wij al uren en uren gewandeld in de bergen en dalen, de Glens. En dan dat genieten van de honden, ohhh hoe moet ik dát nou weer uitleggen? Dat is gewoonweg niet mogelijk. Je kunt je dat niet voorstellen als je daar nog nooit bent geweest. Mieke had gezorgd voor een uitnodiging op de Estate, Mar Lodge. Dat is een heel oud landgoed. Mieke had de manager van dat landgoed al eens ontmoet, want . . . . hij heeft 4 Gordon Setters! De mannen zijn  een dag met hem mee geweest om door het gebied te toeren met een Landrover. Ook zijn wij bij hem thuis geweest om zijn honden te bekijken en thee te drinken. 's Avonds waren wij uitgenodigd voor een bezichtiging van het prachtige oude landhuis. Heel erg mooi! Mieke en ik wilden bij de koningin op bezoek gaan op het kasteel Balmoral, helaas was zij niet huis. Wel hebben wij haar nederige stulpje en omgeving mogen bekijken! Dat kan zo'n 3 maanden per jaar. Ik heb nu echt maar een fractie verteld wat wij gedaan hebben want anders gaat het jullie vervelen. Ik zal wel zoveel mogelijk foto's proberen te plaatsen. Uhh o ja, Mieke houdt NIET van Labradors . . . Wij overnachten elke nacht  op verschillende plaatsen hier in de schitterende natuur, dan weer langs een rivier, dan weer naast een waterval, dan weer in de bergen.    

DEEL 13

Zaterdag 19 mei. De bergwandeling van Dick met de meiden is prima gegaan, uitgeput waren de dames . . . hoewel . . . Maura volgens ons niet moe te krijgen is . . . althans, zo lijkt het! Als zij eenmaal weer op haar plekje ligt is zij binnen een minuut helemaal onder zeil! Het weer is buitengewoon slecht, een enorm diep lagedrukgebied overspoelt Schotland, dus ons. Wij hadden altijd een zelfverzonnen slagzin;' ach niet schoon tóch fris', dit slaat op de provisorische manier van wassen van kleding wat wij doen. We hebben er nu een variant op bedacht; 'niet schoon, tóch droog'. . . . Niet wassen dus maar alleen maar drogen die handel, vooral handdoeken . . . niet aan te slepen . . . Net een prachtige wandeling gemaakt naar een waterval, met de mooie naam, 'Grey Mare's Tail': de grijze staart van de merrie! Dat klopt ook want het model van de waterval is inderdaad net een paardenstaart! Vanavond zal ik de foto's bewerken voor de site. Morgen gaan wij naar Braemar, naar Mieke en Jock.

TOP                                                                                                                                                                                                                                                    TOP

 

DEEL 12

Gisteren hebben wij inderdaad prachtige route gereden! Miekje bedankt! Hoewel het weer steeds slechter werd hebben wij genoten! De natuur is hier formidabel, zo ruig en zo stil! Prachtige watervalletjes en rotsformaties langs de rivier de Orchy. Daarna door een vallei waar het één en al bloeiende rododendrons is! Onderweg, SURPRISE . . . staken er  edelherten de weg over, zo maar vlak voor de camper langs! Echt haast maakten zij niet, eentje stond nog even met een achterpoot langs zijn (haar) oor te krabben! Ik was natuurlijk weer helemaal enthousiast! Het leek of het ene hert hoogdrachtig was met nog een paar volwassen wijfjes en een jong bokje, misschien wel van het vorige jaar. Toen wij aan het eind van de weg kwamen stonden wij bij het Loch Etive. Heel mooi en onvoorstelbaar groots. Vanmorgen werden wij om een uur of half 8 wakker en was er een heftige storm opgestoken. De camper stond met zijn kont naar de wind en het was weer 'schudden op de wieltjes' waar ik zo van hou (?!). . . . al denkend aan de wilde nacht in Noorwegen aan een meer . . . Vanmorgen een mooie wandeling gemaakt over een keienpad met riviertjes . . . Daarna is Dick met de meiden nog een berg gaan beklimmen om een cache te zoeken . . . Straks vertrekken wij naar Glencoe.

DEEL 11

Op dit moment is het donderdag 17 mei rond half één in de middag. We zijn in Oban aan de westkust. De internet ontvangst is hier prima, op deze parkeerplaats. Vannacht zijn wij hier blijven staan en straks vertrekken wij richting Glencoe, en rijden de route welke Mieke ons heeft aanbevolen. Zij kan het natuurlijk goed weten want zij woont in Schotland! Zij wil graag een paar dagen met ons mee reizen dus ik denk dat wij haar in Fort William gaan oppikken. Na een paar dagen gaan wij met haar mee naar haar huis. Zij gaan ons dan een weekje rondleiden in hun woonomgeving. Jock en Mieke wonen aan de oostkust met de Gordon Setter Ciaran van de Bisontocht en Spaniel Amber. Wij konden niet eerder naar hen toe gaan want ons muisje was  loops en aangezien zij twee reuen hebben leek ons dat niet echt handig . . . Het weer is nogal wisselvallig, volgens de Schotten . . . 'it could be worse'. . . Zij zijn dus ook veel gewend wat regen betreft . . .

TOP                                                                                                                                                                                                                                                    TOP

DEEL 10

Maandag 14 mei. Gisteren de reis naar Edinburgh gemaakt, één en al regen. We besloten dan ook om met de camper maar wat door de stad te rijden en het verder voor gezien te houden. Vannacht hebben wij overnacht bij het Falkirk Wheel, dat is een soort sluis wat een schip omhoog en omlaag kan brengen, Heel apart. Toen wij daar gisteravond aankwamen kwam net de 'beveiliging' er aan om het terrein op slot te doen. Ik trok mijn allerliefste gezicht en vroeg of wij daar mochten overnachten . . . en ja hoor, dat mocht! Je kon er prachtig met de honden wandelen en het wemelde er van de konijnen . . . . LEUKKKKK.  Erg groot was de verrassing dat wij wakker werden vanmorgen, de zon scheen volop! Na dagen met veel regen was dit erg welkom! Een hele zwik natte hondenhanddoeken drogen, camper lekker laten luchten, heerlijk! We hebben ons daar nog uren vermaakt met wandelen, cachen, en kijken naar die prachtige sluis. Om een uur of 3 vanmiddag vertrokken wij weer richting noord/westen. Onderweg op een mooie plek gestopt om te bbqen. Net nadat het eten op was begon het weer zachtjes te regenen. Stukje verder gereden tot wij weer een prachtig overnachtingsplekje vonden waar wij op dit moment genieten van een enorm mooie zonsondergang, het is gestopt met regenen.

TOP                                                                                                                                                                                                                                                               TOP

DEEL 9

Zaterdag 12 mei. Gisteren hebben wij de kapel bekeken en geen woord teveel gezegd, onvoorstelbaar mooi en zó oud en in een prachtige staat. De historie van deze kapel is zeer mysterieus. Daarna hebben wij een rondrit(je) gemaakt naar het plaatsje Queensferry. Daar is een spoorbrug, gebouwd in 1890. Deze metalen, geverfde brug vereist zoveel onderhoud dat er altijd mensen aan het schilderen zijn! Verder hebben we weer prachtige wandelingen gemaakt met de meiden. Vandaag was dus de Middeleeuwse markt hier in Roslin. Jammer genoeg was het behoorlijk regenachtig, maar dat kon de Schotten kennelijk niet deren . . .  gewend aan deze weersomstandigheden . . . .? Wij hebben ons ook weer prima vermaakt. Eerst vanmorgen weer fijn gewandeld langs de rivier en vanmiddag naar de 'markt'. Ik had mij erg verheugd op de demonstratie van de valkenier, helaas ging dat niet door vanwege de weersomstandigheden. Wel werden de dieren geshowd en werd er veel over verteld. Na drie nachten hier bij de beroemde kapel gaan wij toch echt morgen weg. De 'lange' reis zal naar Edinburgh gaan.

 

TOP                                                                                                                                                                                                                                                               TOP

DEEL 8

Donderdag 10 mei, 's avonds 10.00 uur. We hebben weer een paar prachtige reis- en kijkdagen achter de rug! Gisteren reden de wielen om kwart over 7 's avonds Schotse bodem op. Dat vonden wij toch wel een leuke mijlpaal! Voor mij voor het eerst in dit land, voor Dick niet. Hij is hier al  een paar keer geweest om te wandelen. Vannacht hebben wij op een mooie plek in de bergen gestaan, eigenlijk tussen de schapen. Gisteravond hebben wij eerst nog een fijne wandeling met de honden gemaakt en het was daarbij goed weer. Althans, het was droog . . . al zagen wij in de verte enorm donkere wolken aankomen. Nadat wij nog even buiten wat gedronken hadden, het was al erg laat, kwamen de eerste regendruppels. Vannacht was het heel erg, het stortregende. Vinden wij altijd heerlijk als wij zo knus in ons bedje liggen . . . maar dan 's morgens . . . de gedachten aan 3 natte honden na de wandeling is niet écht aantrekkelijk. Maar dat viel weer even mee! Vlak nadat Dick de eerste stappen buiten deed werd het droog! Het is de hele dag wisselvallig gebleven. Wij hebben weer genoten van de schitterende omgeving. Het reizen wordt altijd afgewisseld door het wandelen met de honden. Ook zijn we nog in het dorpje 'Gordon' geweest! Nu zijn we in Roslin. Hier staan wij bij het bekende kapelletje uit het bekende boek van Dan Brown, de Da Vinci Code! Deze kapel gaan wij morgen bezoeken. Overmorgen is hier een middeleeuwse markt dus blijven wij hier maar een paar dagen, want dat willen wij ook niet missen.

DEEL 7

Het is vandaag 8 mei. Vanmorgen hebben we besloten om hier nog maar een dagje te blijven. Het is hier heel mooi, je kunt fijn wandelen en Dick wil nog een paar caches doen. Vanmorgen weer een prachtige lange wandeling gemaakt. Hmmmm wél te merken dat ik échte Hollandse benen en een Hollands hart heb . . . poeh poeh, dit is geen wandelen zoals in Flevoland . . . Dick krijgt er geen genoeg van en is vanmiddag weer een lange wandeling gaan doen met zijn trouwe companion, Maura. Het weer is naar ons idee typisch Engels, wolken, buitjes, afgewisseld met zon. niet verkeerd. Het tegendeel zelfs, om te wandelen is het ideaal. We staan momenteel niet 'wild' maar op een camping. We hebben nog een aantal campingscheques die dit jaar verlopen. Het 'wild' staan is hier overigens ook niet zo gewoon . . . wel mag het op speciale parkeerplaatsen.  De bedoeling is om morgen in Schotland aan te komen. Helaas 'kunnen' wij nog niet naar Mieke en Jock want ons muisje is loops geworden. Dat zou met Ciaran toch een beetje lastig zijn.

TOP                                                                                                                                                                                                                                                               TOP

DEEL 6

Heb ik vannacht tot half twee zo bloedig aan de site zitten werken . . . ging ik hem vandaag uploaden . . . kreeg ik een mailtje van de host dat de harde schijf bij hen kapot was gegaan en laat nou daar net mijn site opstaan . . . ^%$#@)(*!@_+(*%  . . . en dat het niet allemaal zomaar gerepareerd is en het misschien ook niet meer goed komt ^%$#@)(*!@#$ . . .  het uploaden lukte dus niet . . .

Gelukkig was er toevallig net wat paniek in ons vrienden'kamp' . . .Er werd al een grootscheepse zoekactie op touw gezet om ons te traceren! Er kwam een telefoontje van Mieke en Marijke, zij konden ons helemaal niet meer bereiken. Dat klopt want wij hebben niet overal 'dekking' met onze telefoons! Dus jongens, niets aan het handje! Gelukkig kon ik toen mijn digi-ei even kwijt bij Marijke en zij gaat contact met de host opnemen. Poeh, heel fijn want dit is voor mij een beetje moeilijk op dit moment. Haha wordt vervolgd.

DEEL 5

Dát hebben wij niet geweten . . . de Engelsen hebben op dit moment een lang weekend . . . Bank Holiday wordt dat genoemd. Overal enorm druk. de camping waar wij 3 nachten hebben gestaan was volledig volgeboekt dit weekend. Hoewel het prachtig was in het Peak District zijn wij toch gisteren vertrokken. Niet nadat wij een mooie wandeling tussen schapen en koeien hebben gemaakt . . . twee lammetjes zijn voor altijd bang van 3 Hollandse honden . . . en een konijntje kan het niet meer navertellen  . . . Het was ongehoord druk op de wegen, zelfs in files gestaan. Vannacht de nacht doorgebracht op een mooi stil plekje. Het is nu 5 mei half 10 in de avond en net zijn wij in de camper gaan zitten omdat ik even met mijn site en foto's aan de slag ga. Weer een heel stil plekje midden in het bos in het schitterende Lake District. Vanmiddag door het schattige zeer drukke stadje Ketwick gewandeld. En een honden dat wij daar gezien hebben, niet te geloven! De belangstelling van de Engelsen voor onze honden vinden wij heel erg leuk! Ze zien er ook weer prachtig uit, net naar de kapper geweest, nieuwe geruite halsbanden en riemen om, het kan niet mooier . . . En wat voelen wij ons trots! En wat zijn die Engelsen hondvriendelijk! Gewoon in een winkelstraat overal bakken (schoon!) water voor honden, iedereen even aardig!

DEEL 4

Vandaag, 2 mei, weer een zonovergoten dag! Dick heeft een cache gedaan en ik heb met de honden gewandeld in de Engelse weiden. Heel veilig voor ons muisje, allemaal stenen muurtjes er om heen! Rustige middag met een lekkere bbq. Morgen gaan wij even naar Matlock, kijken of het mogelijk is om ff online te komen.

 TOP                                                                                                                                                                                                                                                             TOP

DEEL 3

Ow dat links rijden . . . vooral die rotondes . . . daarbij houdt Dick van die schattige smalle weggetjes  . . . en dat met die grote camper . . . getver . . . Maar eerlijk is eerlijk, wat wij nu van Engeland gezien hebben is heel lieflijk. Vannacht hebben wij gestaan op een wild plekje met de naam, Honeyhill! Hoe verzinnen zij het? Halverwege de middag (1 mei) zijn wij aangekomen op een werkelijk unieke camping. Deze is gelegen in een voormalige steengroeve, prachtig! Het is hier heel mooi en voor de honden lijkt het ons ook een fijne omgeving. Morgen ff lekker foto's maken!

DEEL 2

Wij zijn gisteravond zo rond 11.00 uur op de camperplaats in Duinkerken aangekomen. Er stonden vast wel zo'n 100 campers daar! Ik denk niet dat zij allemaal de oversteek gingen maken maar gewoon een dagje aan het strand wilden gaan staan! Ik geef hen geen ongelijk. Het was voor honden verboden op het strand . . . maar voor ons gelden altijd uitzonderingen . . .  Het bleek dat wij toch wel een eindje van de Ferry afstonden en kwamen nét op tijd bij de boot aan vanochtend, althans, dat dachten wij . . . Ons restte niet anders dan 'onze' boot het zeegat uitzwaaien en wachten op de volgende boot na twee uur.! Was niet erg, hele leuke mensen ontmoet, ook met een camper. De bootreis was weer onvoorstelbaar mooi, helder blauwe wolkeloze lucht, kortom, genieten! Vanavond zal ik de site bewerken en probeer hem een dezer dagen te uploaden.

DEEL 1

Tja, beloofd is beloofd, een reisverslag . . . Momenteel zit ik te typen in de rijdende camper. Het is zondag 29 april 22.18 uur en we zijn op weg van Mechelen naar Duinkerken. Wel een beetje laat, eerlijk gezegd. We zijn 'blijven hangen' op een geocaching event in Mechelen. Dat was heel gezellig en dan wordt het toch altijd weer later dan de bedoeling was. We moeten nu zo'n 200 km rijden voor we er zijn. Ik besteed de tijd dus maar nuttig om lekker achter mijn leppie te zitten. Door de trilling maak ik veel tiepvauten die ik straks dus weer moet corrigeren. Wij hebben  de hondjes een nachtelijke strandwandeling beloofd en ja wat je b . . . . . . . . . Morgenochtend vertrekt de boot naar Dover om 10.00 uur. Deze doet er een uur en 3 kwartier over. Wij verheugen ons weer enorm op dit boottochtje! Om alvast in de Schotse stemming te komen gebruik ik de 'Gordon' ruit als achtergrondje van mijn verslag.

 TOP                                                                                                                                                                                                                                                              TOP
 START