Terug naar www.dickenyvonne.nl
 
Hallo beste lezers,

Dit keer geen reisverslag, hoewel wij wel een week in Zweden zijn geweest, maar om een heel ander reden . . .
De foto op deze pagina is namelijk ons eigen 'nieuwe' huis in Zweden, want we gaan emigreren!

Velen wisten al van onze plannen, die wij 10 jaar terug ook al hadden, sommigen vermoedden vast al zoiets vanwege ons enthousiasme voor de noordelijke landen en een aantal is verrast!

Waarom deze beslissing?

Dat heeft diverse redenen en één er van is dat ik NL veel te vol vind worden en er nauwelijks natuur over blijft, en wát er over blijft wordt allemaal gereguleerd en bordjes met ge- en verboden alom.
Veel asfalt, uitgebreide windmolenparken die het uitzicht verpesten en binnenkort enorme zonnepaneelvelden.
Ik kan er nog meer redenen bij zetten maar dat heeft geen zin en houd ik maar voor mezelf.

Ik voel mij niet meer thuis in eigen land en dat is erg.
Zelfs in mijn direct woonomgeving vinden er veranderingen plaats waar ik zachtjes gezegd niet blij mee ben, soms schrijf ik hier wel eens over in mijn dagelijkse krabbels

Natuurlijk weet ik dat Zweden niet het land van melk en honing is, overal is wat en ook daar gaan we tegen dingen op lopen die niet leuk zijn of ons tegenvallen.
Maar de natuur daar is onovertroffen en daar gaan wij gebruik van maken.
Wij zijn ook niet van de Zweedse overheid afhankelijk, we doppen onze eigen boontjes door eigen inkomen, dat is riant.
De bedoeling was eerst om ons helemaal in een bos terug te trekken maar dat bleek toch niet handig, je wordt ouder en daar moet je nou eenmaal rekening mee houden.
Toen dit huis op zo'n uniek plekje, ons op een presenteerblaadje opgediend werd, zonken alle huizen die wij al hadden uit gezocht om te bekijken, in het niet.

Net als ons eigen huis heeft dit huis niet in de openbare verkoop gestaan en dat was voor ons, met NL/Zweedse kennissen, die ook Zweeds spreken, in het voordeel, zij hebben ons getipt en persoonlijk contact gelegd met de eigenaren!

Kortom op 16 april 2021 krijgen wij de sleutel van ons nieuwe nestje in Värmland!
En NEEEE er komt geen einde aan de camperreizen, het tegendeel zou ik bijna zeggen, we zitten heel vlakbij de grens met het supermooie gedeelte van Noorwegen!
Ook Griekenland, Frankrijk etc staan nog op ons programma, maar ik denk dat dit jaar toch wel het inrichten en schilderen van ons huis voorop staat!

Groetjes Dick, Yvonne, Emma Roos en Laura, we blijven gewoon te volgen op de andere site www.gordonsetters.nl die ook gebruikt zal worden om ons leven in Zweden te beschrijven!