INDEX
MENU
Regelmatig bereiken mij vragen en/of opmerkingen en zal ik dan hier beantwoorden, Ik vind het heel erg leuk dat jullie gezellig mee reizen!
Til, fijn weer even iets van je te horen, ik hoorde ook al dat het aardig regende in NL maar de temperatuur is wel hoog voor ons zeg, 15 graden, dat hebben wij al twee maanden niet meer gehad hoor, we gaan ons straks kapot zweten!

Agnes, kijk ik moet ook om jou lachen hoor, dat het ook voor jou herkenbaar is wat je leest en ik schrijf zoals ik praat en denk, inclusief de relationele onvolkomenheden! En kermen? Ja joh, er kwamen geluiden uit mijn lijf, aan de voorkant dan, die ik zelf ook nog nooit gehoord had, gewoon puur van de stress!

Linda, wat fijn dat jullie camper goed bevalt, nou ja het is ook van binnen en van buiten een plaatje, en precies zo geworden als jullie je wensten! Heerlijk zo'n handige Harry als man!
Stuur mij ajb privé even je link opnieuw!

Lieve MarijkeO, grote dank voor je, alweer, hartstikke leuke mail die ik persoonlijk zal beantwoorden!

Ha Cilia, nou ja jij zit ook in je eigen paradijsje natuurlijk hè daar in Frankrijk! En ja heel toevallig ken ik wel veel mensen die die het Noorderlicht wel op hun 'to-do' lijstje hebben staan!
We hebben heel veel Scandinaviëlovers in onze vrienden- cq kennissenkring en ja die willen dit allemaal, maar Noorderlicht is niet op bestelling leverbaar, helaas!

Nelly, leuk je weer te zien! Jaja die Aartje gaat hier nog vaak over de tong hoor, wij hebben ook zovele fijne vakanties samen beleefd en net wat je zegt, dit soort vakanties zouden hem echt wel te koud geweest zijn, dat weten we zeker!

Anja, nou nee hoor, ik ben echt niet stoer maar kennelijk wel volgzaam . . . Dick houdt van walking on the fineline en ik moet meestal gewoon volgen . . .

Agnes, haha nee hoor inderdaad, ik heb dan ook totaal niet de behoefte om dingen mooier voor te stellen dan ze zijn, het leven kan heel leuk zijn maar ook regelmatig KMP . . .
Onze Gordons waren altijd op afstand bestuurbaar maar helaas denken de Engelsen er iets anders over en Emmaatje is een ietwat hardhorend, zij gaat op haar mam lijken!
Maar ik denk ook dat hoe ouder wij worden, wij ook wat minder soepel van geest worden . . . 

MarijkeO, dank je voor je leuke en lieve mail, ik voel mij toch wel gestreeld hoor . . . En ja je hebt gelijk, want wat jij beschrijft gaan wij precies doen! Vanmorgen bij Slettnes Noorse vogelaars gesproken maar de wind was aflandig en ook was het niet de goede tijd zeiden zij. Ik dacht gelijk, waarom neem je dan de moeite om helemaal uit het midden van Noorwegen hier naar toe te komen om vogels te kijken, maar dat zal wel een logica zijn die ik niet begrijp!

Til, ja leuk hè de foto's van genietende hondjes en mensen!

John en Rianne, wat grappig dat jullie ons nog altijd volgen, dat is ook al een lange tijd! Zijn jullie nog met de caravan weg geweest? Mail mij privé even jullie site weer door, graag! Tja wat corona betreft, ik denk zo maar dat wij met reizen minder kans lopen op een besmetting dan thuis hoor, in 5 minuten bij AH heb ik al veel meer mensen gezien dan hier in een week!

Linda, ja als je een paar dagen niet mee kijkt hier, dan heb je aardig wat in te halen! Hoe is het met jullie camper? Nog steeds een gedoe voor jullie met die coronatoestanden?

Nel, net wat je zegt, die rotsen zijn zo verschrikkelijk mooi en we hadden er gelukkig ook zulk mooi weer bij!

Klára, je weet, je bént voor mij speciaal dus krijg je ook een speciale foto!


MarijkeO, wij zagen zo'n mooie matgroene Mercedescamper echt een hebbeding, voor ons onbereikbaar hoor! En een buscamper vinden wij ook erg leuk en bovenal sporty maar voor ons echt te klein en laat ik eerlijk zeggen, ook voor ons zelf te weinig ruimte voor als je 2 maanden op pad bent . . .

Ja leuk mutsje hè Cilia, was geen luxe hoor bovenop die berg! Ook nog 3 truien aan en 2 broeken hoor waaronder een thermobroek! Ach ja wij houden er van om ons af te knijpen . . . lijkt het wel . . . Nee hoor zonder dollen, we houden echt van dit leven!

Dank je Helma, ja ook voor jullie kan ik mij voorstellen dat je dit heel aantrekkelijk vindt! Heb hier al veel Scandinavische hondenrassen gezien die ik echt niet allemaal ken, praktisch geen eentje eigenlijk.

Oh Marijke een échte déjà vu dus voor jou! Ik zie het voor mij, dat is wel afzien met een rugzak in dit gebied, maar wat is het toch mooi hè! En ja alweer zeg ik het dat wij toch wel bevoorrecht zijn om dit mee te kunnen maken. Wel zal het zeker zo zijn dat jij dit in meer 'pure' vorm hebt gezien want het toerisme dus de commercie heeft zich er wel over gebogen hoor!

Jeetje ja Til, ik hoorde van Wendy dat het veel geregend heeft! Als wij terug komen is het herfst . . .

Inderdaad Anja, wij voelen ons zeker bevoorrecht dat wij dit samen allemaal kunnen mee maken hoor en vinden het dus niet 'gewoon' en beseffen dat voor veel mensen op onze leeftijd het er heel anders uit kan zien!

Ger, ik geloof zeker dat jij of jullie kwijlend mijn reisverslag en plaatjes bekijken . . . groot Zwedenliefhebbers als jullie zijn!

Ja Cilia dat  'afscheid nemen' hoofdstuk komt ook mij wel heel bekend voor . . . Gelukkig heb ik dat niet met jaargetijden en verheug ik mij mateloos op de komende noordelijke herfst want dat schijnt nog wat noordelijker gewoon in 2 weken plaats te vinden en kijkt op de Indian Summer, hier Ruska geheten!

Nou Jan en Nel inderdaad, misschien komen we elkaar nog tegen voor een bakkie!

Dank je MarijkeO voor je supergezellige mail en we gaan straks kijken of wij die wegenkaarten kunnen scoren!

Oh Cilia dat zijn kostbare en ook cruciale autoreparaties . . . Jij had toch ook een 'Hetty?'

MarijkeO, bedankt voor de tip en of wij dit gaan doen vandaag is nog eventjes de vraag en leg ik uit in mijn reisverslag!

Ja Wil de finidiar ligt nog thuis vergeten . . . Ik heb een keurige hondenapotheek, zelfs met nieuwe oogdruppels maar het punt was dat ik dit pas heel laat in de camper heb gelegd vanwege de warmte . . .

Ha lekker drijfnat van de regen Til, heerlijk toch! Hier prima temperatuur met gistermiddag een korte plensbui!

Jaha Gerry, die prinsessentaart is echt zo lekker, in NL moeten we ons behelpen met de kleintjes per 4 verpakt van IKEA!


Geweldig MarijkeO zoals je mee reist en uiteraard zijn tips altijd meer dan welkom!

Helma en Theo, nou inderdaad mooie wandelingen, eigenlijk is het Swifterbos maar heel saai hoor . . .

Anja en Freek, we waren zeker heel blij, na al die twijfels over wel of niet, weer voet op Zweedse bodem te zetten!

Brigitte en Okke, godzijdank zijn wij uit de hitte vandaan, hier heel aangenaam van zo'n 22 graden

Til en Nico, jeetje er zit al bijna weer een week op . . .

Marijke en Gerard, ja dit is wat anders dan het zuiden hè, maar wie weet, voor jullie misschien ook eens de moeite waard hoewel . . . de wijn hier geloof ik erg duur is . . . en terrasjes alleen in de grote steden!
En die enge weggetjes? Nou daar ben ik niet helemaal gerust op hoor, dat wij dat niet gaan doen . . .

Evert en Tineke, nou ik vond jou ook wel zeer ondernemend hoor, zo op die surfplank!

Annemarie, het lijkt eerlijk gezegd wel of ze hier nog nooit van corona gehoord hebben . . . hoewel hier op deze plek wel een corona teststraat is!

Agnes, nou voor jou geldt eigenlijk net als mijn woorden tegen Marijke!

Lia, de cijfers op de motorkap van de auto zijn de coördinaten van de Poolcirkel en de bovenste vlag is van de Saami, de Laplandse bevolking, tevreden nu?